JUCARII * ON-LINE * CADOURI * UNIVERSUL * LUDIC   
Jocul DESPRE NOI | ESENTA JUCARIILOR | CUM CUMPAR | CUM PLATESC | CONTACT

Cosul de cumparaturiCosul tau de cumparaturi

Ai 0 produse in cos.
JUCARII
 Cutiuța cu jucării  jucarii cadouri copii  jucarii mai  jucarii ian reduse  jucarii august  jucarii fete  jucarii bebe  jucarii  jucarii 1  jucarii 7  jucarii 8  jucarii 11  jucarii 9  jucarii 10  jucarii 13  jucarii 20  jucarii fete
Strop


prima pagina » despre noi

Esenta jucariilor
MOTTO: jucaria este visul copilariei de a atinge maturitatea dar si posibilitatea adultilor de a se visa copii (Daniel Margus 2007)

Clasificarea Jucariilor

Jucaria ste un obiect creat pentru a reda la scara redusa realitatea si de a oferi copiilor miniaturi reprezentative pentru lumea in care traiesc.

Complexitatea creatiilor naturii si ale oamenilor face ca jucariile sa cuprinda un micro univers ce se cere ordonat si sistematizat. Astfel am conceput prima clasificare a jucariilor in 9 categorii ce se subdivid fiecare in 9 clase, impartite si ele in 9 grupe fiecare.

http://www.lumeajucariilor.ro/clasificarea%20jucariilor.htm

Categoriile sunt: jucarii pentru bebelusi; jucarii vehicule; jucarii pentru fete; jocuri colective pe suport; jucarii pentru baieti; jucarii pentru sport si aer liber; jucarii ce reprezinta animale; jucarii electronice; jucarii diverse. La adresa de mai sus este detaliata clasificarea pe clase si grupe, lasandu-se spatii libere pentru completarea clasificarii la fel ca in Tabelul elementelor al lui Mendeleev. Jucaria este mai mult decat un obiect reprezentativ, este un suport al relatiei ce se creaza si se cosolideaza intre parintii si copii in procesul educational si de crestere, este un liant al relatiilor dintre copii si chiar un suport moral copiilor ca indivizi.

Cea mai mare dilema in lumea jucariilor este cine alege jucaria: copilul sau parintele? Pentru copil jucaria preferata este aceea care reflecta cel mai bine visurile si aspiratiile lui, dorintele sale de a fi mare, de a imita sau reproduce lumea inconjuratoare; pentru parinte imupulsul educational de a transmite valorile sale copilului se imbina cu dorinta de a-i oferi ceea ce i s-a refuzat in copilarie.

In toate cazurile jucaria este visul copilariei de a atinge maturitatea dar si posibilitatea adultilor de a se visa copii.

1 Jucarii pentru bebelusi
Sunt cea mai importanta categorie din clasificare pentru ca de la primele jucarii se contureaza personalitate copilului si a viitorului adult. In starea de bebe copilul face primele conexiuni cu realitatea din jurul lui PRIN INTERMEDIUL SIMTURILOR.

Curiozitatea il determina la explorari prin toate simturile sale; astfel, dupa ce a terminat rapid cu explorarea proprilui corp, percepe fiintele si lucrurile inconjuratoare.

Jucariile sunt vazute in primul rand drept culori si forme, sunt percepute ca surse de sunete si pipaite si smotocite ca obiecte personale, sunt mirosite si gustate ca orice hrana dar nu sunt asimilate ca atare. Aici intervine responsabilitatea parintele in a selecta obiectele ce sunt oferite ca jucarii ca sigure, fara nici un pericol pentru copil. Ideea de baza ce anima un parinte in alegerea primelor jucarii este facilitarea contactului copilului cu lumea inconjuratore, captarea atentiei si dezvoltarea armonioasa a simturior si a mobilitatii corpului in ansamblu. Firesc, va aprea si starea de liniste a copilului, atat de dorita de parinti fara ca asta sa fie un scop in sine ci un rezultat firesc al alegerii corecte a jucariilor.

Varsta copilariei ca bebe se intinde pana la 3 ani cand el stie deja cine este si care sunt relatiile de baza cu fiintele si lucrurile din jurul sau.

Principalele clase de jucarii din aceasta categorie sunt: Sunatori;Vehicule;Figurine pentru baie;Jucarii de activitati;Muzicale

2 Jucarii vehicule
Vehiculele reprezinta cea mai larga categorie de jucarii, in ea se concentreaza toate reproduceriile miniaturale ale creatiilor umane ce pun lumea in miscare. Am utilizat urmatoarele clase de vehicule:Automobile(masini si jeepuri;Trenuri;Aeriene;Motociclete;Vehicule grele(camioane,tancuri);Tractoare;Navale;Modele din metal.

3 Jucarii pentru fete;
Categoria jucariilor pentru fete separa universul familial in functie de specificul traditionalist al impartirii sarcinilor in gospodarie si este formata din urmatoarele clase de jucarii:Papusi;Mobilier;Accesorii;Aparate;Case;

4 Jocuri pe suport;
In aceast categorie am integrat urmatoarele clase de jocuri:Colective;Kit;Muzicale;Bricks; Scolare;Puzzle;Activitatii;

5 Jucarii pentru baieti;

6 Jucarii pentru sport si aer liber;

7 Jucarii ce reprezinta animale;

8 Jucarii electronice;

9 Jucarii diverse.
CADOURI
 decoratiuni  camera de inchiriat  cadouri  cadouri  office to rent  ceasuri  plushuri  papetarie  cuiere deco  flori orhidee  JUCARII REDUCERI  jucarii cadou deco  jucarii martie  oferte cadouri  tablouri si panoplii  statuete
Maison des Margus

Strop
Despre noi | Termeni si conditii | Cum Cumpar? | Contact